Srbija
SAOPŠTENJE

Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš“ poziva Premijera Srbije, Gospodina Vojislava Koštunicu, da prestane da se krije u sjenci saopštenja svojih neobjektivnih savjetnika i da konačno preuzme punu odgovornost za bezuspješni kontinuirani pokušaj destabilizacije Crne Gore. Takođe, vrijeme je da Premijer Koštunica prihvati i sopstvenu odgovornost za diskriminatorski gest u Briselu prema državljanima Crne Gore u Srbiji i odbijanje razgovora sa demokratski izabranim rukovodstvom Crne Gore o budućim odnosima dvije Republike.

Nakon objavljivanja izveštaja i preporuka Venecijanske komisije o Zakonu o referendumu Republike Crne Gore postalo je potpuno jasno da je višemjesečna kampanja Vlade Srbije, i njenih loše informisanih ministara i savjetnika, protiv interesa državljana Crne Gore i Republike Crne Gore doživjela potpuni neuspjeh na sjednici Venecijanske komisije.

Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš“ ovim putem izražava zadovoljstvo da je svojim aktivnostima i međunarodnim kontaktima u proteklim mjesecima doprinijelo demaskiranju ove dušebrižničke politike zvaničnog Beograda koja ima za cilj izvoz nestabilnosti u susjednu Crnu Goru, kreiranje regionalne nestabilnosti kroz odbijanje dijaloga sa vlastima u Crnoj Gori, kao i potpuno ignorisanje legitimnih predstavnika Crnogorskog naroda u Srbiji.

Udruženje Crnogoraca Srbije „Krstaš“ obavještava Premijera Srbije, Vojislava Koštunicu, da ni u budućnosti neće ravnodušno posmatrati moguće pokušaje da se nastavi medijska satanizacija današnje Crne Gore, njenih legitimnih državnih organa, kao i etničkih Crnogoraca koji žive u Srbiji i ponose se svojim crnogorskim porijeklom i crnogorskom vjerom.

Crnogorci u Srbiji pozivaju Vladu Srbije i njene savjetnike da odmah prekinu svakodnevni baraž iskrivljenih tumačenja preporuka Venecijanske komisije i da – ako iskreno žele da pomognu – odmah započnu razgovore sa Vladom Crne Gore o rješavanju otvorenih pitanja od važnosti za građane obje države.

Lovćenac, Novi Sad, Beograd, 19.12.2005                                                             UCS „Krstaš“

BACK TO LIST PRINT TOP